OMGEVING

Uiteraard is er in onze Ardennen veel meer te ontdekken. Maar hierbij alvast enkele van de vele leuke dingen die er te beleven zijn in de omgeving van Barvaux-Durbuy.


De BURCHT VAN LOGNE ligt op een opmerkelijke plaats aan de Ourthe. Het versterkte kasteel ligt boven op een heuvel, die eigenlijk een rotsachtige uitloper is doorspekt met grotten. Men kan er genieten van een uitzonderlijk uitzicht op de vallei en op de toppen van de Ardennen. De kids kunnen er meedoen aan een schattenjacht. Indien jullie het codewoord kunnen vinden, wacht er een leuke verrassing aan de uitgang. Verder kan je op het domein genieten van een hapje of drankje terwijl de kids zich verder uitleven in de speeltuin. Er worden ook shows gegeven met roofvogels, je kan er kajakken, mountainbiken, minigolfen en nog veel meer...


ADVENTURE VALLEY heeft een reuze aanbod aan in- en outdooractiviteiten. Waaronder kajak, speleo, mtb met gids, tubing slide, mega zipline, escape rooms en nog veel meer. Veel avontuur voor jong en oud in de mooie natuur van Durbuy.


Het reuzachtige MAÏSLABYRINT met animaties door echte acteurs is de belangrijkste attractie. Maar de andere 9 zones bieden eveneens verrijkende en amusante ervaringen... Ontdek het deurenlabyrint, de donkere wereld, blind in het doolhof, prikkel uw voeten, het labyrint van de biodiversiteit, de biologische moestuinen en het pompoenveld van 7 juli t/m 7 oktober.


PARC CHLOROPHYLLE is opgetrokken uit resten van een oud Safaripark, in het hartje van een immens bos. Het bevindt zich in de nabijheid van de gemeenten: La Roche-en-Ardenne, Erezée en Durbuy. Het park van 9 hectaren, enig in zijn genre, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier. Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos. De verschillende animaties, bestaande uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud.


Er zijn in onze Ardennen wel meerdere grotten te vinden. Maar de GROTTEN VAN HOTTON zijn iets minder toeristisch dan bvb. de grotten van Han. En daarom volgens ons veel aangenamer en leerrijker om te bezoeken. Ideaal om te doen op een regenachtige dag.


DOMAINE DE HOTTEMME is een natuurgebied vlakbij Barvaux. Het domein is een oud landgoed wat omgevormd is tot park en beschermd natuurgebied. Je kan er verschillende wandelroutes volgen en wie weet, wel everzwijnen spotten :-)


FORESTIA is op ongeveer 30 minuten rijden en biedt twee grote activiteiten: een dierenpark en avontuurpark. In het dierenpark zitten vooral dieren die uit onze natuur zijn verdwenen, maar ook dieren die in ons klimaat leven. Het grootste deel van deze dieren mag je zelf ook voederen. In het avontuurpark kan jong en oud zich helemaal uitleven op allerlei klimparcours.


Ninglinspo
Ninglinspo

De NINGLINSPO is de enige bergrivier van België en de wandeling die langs deze rivier loopt, heeft dezelfde naam. De Ninglinspo is een unieke wandeling in de Ardennen en we raden iedereen aan om deze dan ook te maken. Gelegen in het zuiden van de Ardennen, in de buurt van Aywaille en Remouchamps, kunt u genieten van de schoonheid van de natuur, de watervalletjes, de avontuurlijke paden en het wilde karakter. Deze ingrediënten maken het tot een onvergetelijke wandeling. De totale afstand van de Ninglinspo is een goede 6 km en voert u door het mooiste deel van de Ardennen. Deze wandeling en goed te doen met kinderen vanaf 6 jaar. De start ligt op ongeveer 20 minuten rijden van onze woning. Stevige wandelschoenen zijn aan te raden. Uit eigen ervaring raden wij aan om de wandeling best 's morgens aan te vatten om nog in alle stilte te genieten van de uitzichten. Vanaf de middag kan het er soms drukker worden.


Geen zin om zelf te koken? Dan kan je zonder twijfel terecht bij restaurant LES HAZALLES. Het ligt op wandelafstand van onze woning en je kan er genieten van een stevige belgische maaltijd na een lange wandeling, een snelle snack tussendoor of een lekker streekbiertje in Ardense sfeer. Het restaurantje is op wandelafstand van onze woning en wordt uitgebaat door een vlaamse familie. Gastvrouw Joke ontvangt je met plezier. Open van 10u - 23u. Gesloten op ma en di. Alle info op www.leshazalles.be